De ce este bine să mâncăm dovlecei
Originari din America Centrală și de Sud, dovleceii au fost aduși în Europa în timpul perioadei colonizatoare, existând astăzi numeroase soiuri de care ne putem bucura.
Bogat în apă și cu foarte puține calorii, dovlecelul se poate consuma crud (ideal!), dar și gătit, simplu sau în diverse combinații.
Deși există o varietate extinsă de soiuri, dovleceii conțin apă, proteine, lipide, fibre, fier, magneziu, calciu, carbohidrați, beta-caroten, alfa-caroten, vitamina C, vitamine din complexul B și vitaminele D, E și K.
Între cele mai importante beneficii aduse sănătății, amintim:
- susțin sistemul imunitar
- previn apariția bolilor cardiovasculare
- previn apariția bolilor cronice
- au efect antioxidant
- susțin sănătatea ochilor
- scad riscul apariției degenerescenței maculare
- susțin scăderea în greutate
- susțin sănătatea digestiei
- reduc nivelul de colesterol
- scad riscul apariei aterosclerozei
- scad riscul apariției unui accident vascular cerebral
- scad riscul apariției cancerului de colon
- protejează pielea de razele UV
- reglează nivelul de zahăr din sânge
- mențin sănătatea oaselor.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Borșul acru de casă – beneficii și recomandări
Humus libanez
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro