Despre beneficiile uleiului din semințe de floarea-soarelui
Frecvent utilizat în gastronomie în varianta sa rafinată, uleiul de floarea-soarelui ar trebui să fie presat la rece pentru a fi un adevărat aliat al sănătății.
Acesta are proprietăți tonice, antioxidante, energizante, nutritive, regenerante, antiinfecțioase și detoxifiante datorită compoziției sale care conține vitamine (A, E, D, F), acizi grași esențiali omega-6 și lecitină.
Utilizat moderat, acesta este benefic pentru:
- unghii casante
- susține sistemul osos
- redă elasticitatea pielii
- ateroscleroză
- hipertensiune
- întărește imunitatea
- previne îmbătrânirea celulară
- scade colesterolul
- protejează sistemul cardiovascular
- previne astmul
- previne cancerul de colon, uterin, de plămâni și de piele
- scade riscul apariției cataractei
- susține buna funcționare a sistemului nervos
- asigură un somn odihnitor
- calmează crampele
- acnee
- eczeme
- inflamații ale pielii
- iritații cutanate
- previne subțierea părului.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
De ce este bine să mâncăm nuci caju
18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro