Din leacurile pădurii - coaja de castan sălbatic
Coaja castanului sălbatic are proprietăți antiinflamatoare, hemostatice, fotoprotectoare, venotonice, vasoconstrictoare la nivel venos, antiedematoase și decongestionante.
Unul dintre remediile cu rază largă de acțiune este vinul obținut din coaja castanelor, care se prepară astfel: o mână de coajă recoltată de pe ramuri tinere de 2-3 ani se mărunțește și se pune într-un vas cu alcool de 70º cât să le acopere, timp de 12 ore, după care se strecoară și se adaugă scoarța într-un litru de vin organic. Se lasă la macerat timp de 10 zile, agitând de 4-6 ori pe zi, după care se strecoară și se păstrează într-un loc întunecos.
În caz de:
- tulburări ale tractului digestiv - se administrează câte o lingură dimineața pe stomacul gol timp de 14 zile, urmând ca în următoarele 14 zile să se administreze câte 2 linguri de vin, dimineața și seara, pentru ca mai apoi, în cea de-a 3-a săptămână, să se ia câte 3 linguri zilnic (dimineața, la prânz și seara), timp de 14 zile. Începând cu cea de-a patra săptămână de cură se iau câte 2 linguri zilnic (dimineața și seara) timp de 14 zile, iar în cea de-a cincea săptămână se revine la doar o singură lingură pe zi, administrată dimineața, pe stomacul gol, pentru alte 14 zile;
- reumatism, flebită, dureri articulare - se administrează câte 2 linguri de vin zilnic (dimineața și seara), timp de 45 de zile.
Consumul de produse care au în compoziția lor castanul sălbatic este contraindicat femeilor însărcinate și celor care alăptează, precum și persoanelor suferinde de afecțiuni renale sau hepatice.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Beneficiile consumului de ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro