Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” de la Durău
În anul 1991 se înființa Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul”, în cadrul Mănăstirii Durău, prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în vremea arhipăstoririi sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Centrul Cultural este un loc de promovare a spiritualităţii ortodoxe, unde se desfășoară activităţi pastoral-misionare, cultural-sportive şi social-filantropice și se organizează multe tabere pentru copii.
În cadrul Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” de la Durău se desfășoară activităţi pastoral-misionare, cultural-sportive şi social-filantropice și se organizează multe tabere pentru copii. „Copiii sunt astăzi expuși unui pericol din ce în ce mai mare și vrem să-i atragem în Biserică, nu îndoctrinându-i cu informații religioase, ci ținându-i în spațiul acesta care, inconștient, să le insufle puțină Divinitate în suflețelele lor, asaltate efectiv de răul din jur”, afirmă maica Daniela.
Astfel, în anul 1992 s-a început construcția Centrului de la Durău, lucrările fiind încheiate în 1996. Printre altele, aici găsim și un paraclis pictat în anul 1995 de Părintele Arhimandrit Vartolomeu Florea de la Mănăstirea Sihăstria Neamț. Slujba de sfințire a întregului complex a fost săvârșită pe 30 octombrie 1995 de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, alături de alți întâistătători de biserici, în prezența a numeroși clerici și credincioși,
Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” de la Durău deţine şi 290 de locuri de cazare, oferind facilităţi pentru organizarea de conferinţe, simpozioane şi seminarii, punând la dispoziţie săli de conferinţe și bibliotecă. Centrul este organizat astăzi ca o subunitate a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, iar între Centru și Mănăstirea Durău există o frumoasă colaborare.
De ce se feresc miresele să se întâlnească una cu alta în ziua nunții?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro