Dovlecei pane
O rețetă rapidă și delicioasă de vară.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 dovlecei
- 3 ouă
- 3-4 linguri de pesmet
- sare și piper
- ulei pentru prăjit.
Dovleceii se curăță de coajă și se taie rondele cam de un deget grosime. Se sărează și se lasă la scurs într-o strecurătoare pentru 30-40 de minute, după care se tapotează cu hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă.
Puneți într-o farfurie adâncă ouăle și în altă farfurie pesmetul.
Ouăle se bat cu un praf de sare și puțin piper.
Se ia câte o bucată de dovlecel și se dă prin ou, apoi prin pesmet, după care se pun la prăjit în uleiul încins.
Când dovleceii sunt rumeni, se scot pe hârtie de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.
Se consumă ca atare, sau alături de o salată de sezon.
Poftă bună!
Salată cu pește
De ce este bine să mâncăm nuci caju
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro