Dragă Sfinte Nicolae, te rog să-mi dai înțelegere și blândețe

În acest an, simt nevoia mai mult ca niciodată să îi înțeleg pe cei din jur atunci când fac lucruri pe care eu nu le înțeleg. Acest lucru m-ar ajuta să cunosc mai bine persoanele apropiate în cazul în care au nevoie de sprijinul meu. Mi se pare că lipsa înțelegerii îi face pe toți cei implicați să se simtă neiubiți.

Mă numesc Irina, am 10 ani și îți scriu ca să îți cer puterea de care am nevoie ca să duc o viață mai bună.

În acest an, simt nevoia mai mult ca niciodată să îi înțeleg pe cei din jur atunci când fac lucruri pe care eu nu le înțeleg. Acest lucru m-ar ajuta să cunosc mai bine persoanele apropiate și în cazul în care ele îmi cer să le ofer sprijinul meu. Mi se pare că lipsa înțelegerii îi face pe toți cei implicați să se simtă neiubiți.

Există momente în viața mea în care darul înțelegerii m-ar fi oprit să îi judec pe ceilalți. Sfinte Nicolae, ajută-mă să dezvolt acest dar de la Dumnezeu.

Dacă ai putea să pui în sufletul meu și blândețe, m-ar ajuta să devin precum o mângâiere pentru ființele care mă înconjoară.

Iubite Sfinte, îți mulțumesc pentru toate cadourile știute și neștiute pe care mi le-ai oferit și te rog să nu uiți nici în acest an de sufletul meu.

Cu dragoste,

Irina

*Eseu scris de Irina, 10 ani și desemnat cu premiul al-II-lea la Concursul de eseuri „De vorbă cu Sfântul Nicolae”, desfășurat de portalul doxologia.ro, în colaborare cu Librăria Doxologia și cu Editura Doxologia în perioada 20 noiembrie – 30 noiembrie 2021, și s-a adresat copiilor cu vârsta între 7 și 12 ani.

Ultimele din categorie