Să ne amintim mereu că în fiecare om este chipul lui Dumnezeu!

Să ai milă de fratele tău, ca pentru Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât nu știi prin cine vine Domnul și te cercetează. Fii față de toți nepărtinitor, pentru toți fii bun, sincer, primitor.

De ce trebuie să avem respect pentru fiecare creștin?

Amintește-ți că Domnul este în fiecare om. Atunci când vine la tine aproapele, să ai către el un respect deosebit, căci în el se află Hristos, Care, prin intermediul aceluia, adeseori Își arată voia Sa. Căci Dumnezeu este Cel Care lucrează în voi și ca să voiți și ca să săvârșiți după a Lui bunăvoință (vezi Filipeni 2, 13). Să ai milă de fratele tău, ca pentru Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât nu știi prin cine vine Domnul și te cercetează. Fii față de toți nepărtinitor, pentru toți fii bun, sincer, primitor. Amintește-ți că și prin oamenii necredincioși Dumnezeu vobește uneori sau ei își întind inima spre noi, precum s-a întâmplat în Egipt cu străjerii din temniță, ale căror inimi Domnul le-a întors spre Iosif (vezi Facerea 39, 11).

(Sfântul Ioan de Kronstadt, Cum ne mântuiește Dumnezeu. Sfaturi de urmat pentru toată vremea, traducere din limba rusă de Corina-Alexandra Toader, Editura Sophia, București, 2012, p. 107)

De la același autor

Ultimele din categorie