(Video) Sărbătoarea Botezului Domnului la Iași  

Ca în fiecare an, la sărbătoarea Botezului Domnului, prăznuită pe 6 ianuarie, la Catedrala Mitropolitană din Iași, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu părinții slujitori ai Catedralei, au săvârșit slujba de sfințire a Agheasmei Mari, precedată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească.

Ieșenii au participat în număr mare la Sfânta Liturghie și apoi la Slujba de sfințire a apei, în pofida „gerului Bobotezei” și a zăpezii care s-au instalat peste noapte și la Iași. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a rostit un scurt cuvânt de folos credincioșilor adunați în fața Catedralei Mitropolitane, în așteptarea apei sfințite, după rânduiala specială ce are loc doar în această zi din an.

„Botezul Domnului”, „Dumnezeiasca Arătare (Teofania)” și „Boboteaza” sunt trei nume ale aceleiași mari sărbători pe care creștinii de pretutindeni o prăznuiesc pe 6 ianuarie, zi în care ne amintim cu toții de momentul în care Domnul nostru Iisus Hristos a primit botezul în râul Iordan de la Sfântul Ioan Botezătorul, Proorocul și Înaintemergătorul Domnului.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și