E de dorit ca tinerii care s-au hotărât să se căsătorească să se pregătească dinainte pentru Sfânta Euharistie, să se spovedească şi să se împărtăşească împreună.
E important ca tinerii care s-au hotărât să se căsătorească să se pregătească dinainte pentru Sfânta Euharistie, să se spovedească şi să se împărtăşească împreună. E de dorit ca tinerii care se pregătesc să se căsătorească să nu depună prea mare efort pentru pregătirile de organizare a petrecerii de nuntă, ci să participe împreună la Liturghia Dumnezeiască.
Cu toate acestea, restabilirea deplină a „Liturghiei de căsătorie” este în puterea autorităţilor înalte bisericeşti.
În toate cazurile, pregătirea tinerilor pentru cununie cere o explicaţie amănunţită a sensului căsniciei creştine şi al căsătoriei ortodoxe, precum şi necesitatea pocăinţei şi a împărtăşirii cu Sfintele Daruri, pentru ca soţii să intre în comuniune reciprocă curaţi şi întăriţi duhovniceşte. Acesta este un moment necesar pentru unirea întru Domnul a două persoane (soţul şi soţia) şi pentru stabilirea temeliei bisericii din casă.
(Pr. Prof. Gleb Kaleda, Biserica din casă, traducere din limba rusă de Lucia Ciornea, Editura Sophia, București, 2006, pp. 42-43)

Despre Pr. Prof. Gleb Kaleda
Născut în anul 1921 și trecut la cele veșnice în anul 1994, părintele Gleb Kaleda a fost unul dintre preoții care au mărturisit pe Dumnezeu în Rusia comunistă, alături de soția sa și de cei șase copii dăruiți de Dumnezeu. A fost hirotonit în taină ]n anul 1972, la vârsta de 51 de ani, de către mitropolitul Ioan de Iaroslav și Rostov. A trecut la cele veșnice în vara anului 1994, fiind înmormântat în Mănăstirea Vasoko Petrovsk, unde acesta slujise ca preot, în ultima vreme.