Momentul cel mai potrivit pentru a sta de vorbă cu copilul

Putem folosi şi în cazul comunicării cu copilul unele momente de destindere, cel mai adesea înaintea somnului. Şi aici remarc un lucru pe care îl facem des şi care nu este doar antipedagogic, dar şi dăunător sănătăţii: lăsăm copiii să meargă de la televizor direct la culcare, lucru care le afectează şi calitatea somnului şi nici nu-i lasă să se despovăreze de tensiunile zilei.

Precum în oricare altă legătură umană, am observat cu toţii că în momentele de destindere comunicarea funcţionează mai bine. De exemplu, în pauza de lucru la serviciu, când există puţină destindere, oamenii comunică mai adânc, mai substanţial. Sau după o masă aniversară.

La fel, putem folosi şi în cazul comunicării cu copilul unele momente de destindere, cel mai adesea înaintea somnului. Şi aici remarc un lucru pe care îl facem des şi care nu este doar antipedagogic, dar şi dăunător sănătăţii: lăsăm copiii să meargă de la televizor direct la culcare, lucru care le afectează şi calitatea somnului şi nici nu-i lasă să se despovăreze de tensiunile zilei.

(Preot Vasile ThermosSfaturi pentru o creștere sănătoasă a copiilor, Editura Sophia, București, 2009, p. 18)

De la același autor

Ultimele din categorie