Ce puteți trata cu vin de cerceluș

Cercelușul sau pecetea lui Solomon este o plantă cu proprietăți astringente, antiinflamatorii, hemolitice, antireumatice, purgative, vomitive, revulsive etc.

Pentru a prepara vinul de cerceluș aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 ml de vin alb, bio sau organic
  • 10 linguri cu rizom de plantă tocat mărunt sau dat prin răzătoarea mică.

Puneți cele două ingrediente într-un borcan din sticlă, închideți ermetic și lăsați-l la macerat timp de 48 de ore, agitând zilnic vasul de 5-6 ori. La sfârșit se strecoară cu ajutorul unui tifon, care se stoare la sfârșit. Se lasă la decantat timp de două ore, după care se separă cu atenție lichidul limpde, care se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc rece și întunecos.

Se administrează câte 50-75ml, de trei ori pe zi. Vinul are efecte antiinflamatoare, analgezice, fiind recomandat în caz de:

  • enurezis
  • hernie
  • hipermenoree
  • intoxicatii cu metale grele.

Partea solidă, care rămâne în urma macerării, se poate folosi, sub formă de cataplasmă, pentru tratarea:

  • reumatismului
  • eczemelor
  • vânătăilor
  • panarițiului
  • abceselor
  • aftelor
  • contuziilor
  • degerăturilor
  • pistruilor
  • petelor pe piele
  • tromboflebitei
  • varicelor
  • furunculelor
  • podagra
  • tenului obosit, cu imperfecțiuni.

Tratamenul nu trebuie să depășească 14 zile de administre continuă, atât intern, cât și extern.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie