Ce puteți trata cu vin roșu de măceșe. Varianta 1

Bogate în vitamina C și antioxidanți, măceșele au efecte astringente, antidiareice, diuretice, digestive, tonice etc.

Pentru a prepara acest vin, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 litri de vin roșu, bio sau organic, de bună calitate
  • 2,8 kg de zahăr
  • 2 kg de măceșe proaspete
  • 7 litri de apă fiartă și răcită
  • sucul a două lămâi
  • 50 g de drojdie.

Puneți fructele spălate într-o damigeană, adăugați restul ingredientelor și astupați vasul cu un dop etanș, prevăzut cu un tub de fermentație. Vasul se ține la loc călduros timp de 6 spătămâni, agitând ușor vasul zilnic, în primele 14 zile.

După scurgerea celor 6 săptămâni, amestecul se filtrează, iar lichidul se pune într-o damigeană curată, astupându-se cu același dop cu tub de fermentație și se lasă până ce procesul de fermentație este definitivat.

La sfârșit se trage de pe drojdii și se lasă într-un vas din sticlă până ce se așează sedimentele pe fundul vasului, moment în care se separă, iar preparatul limpede se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Se administrează câte 100 ml de vin, de 3 ori pe zi, la 30 de minute după mesele principale.

Rmediul este eficient în caz de:

  • avitaminoză C
  • afecțiuni renale
  • afecțiuni hepatice
  • convalescență
  • lipsa poftei de mâncare
  • demineralizări
  • carență de vitamine.

Mai multe remedii pe bază de vin de măceșe, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie