Mască naturală exfoliantă pentru tenul normal și cu tendințe acneice

Indiferent de tipul de piele, dar cu precădere cel predispus la acnee, exfolierea este o etapă importantă pentru menținerea și redarea sănătății pielii.

Pentru a prepara această mască aveți nevoie de coajă uscată de portocale, pe care o transformați în pulbere cu ajutorul unul blender sau robot de bucătărie.

Omogenizați 2 linguri de pulbere din coajă de portocală cu 2 linguri de iaurt simplu și o lingură de miere de albine organică.

Aplicați masca pe fața curată, masând ușor, cu mișcări circulare timp de 2-3 minute, după care lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Îndepărtați cu apă călduță și la sfârșit clătiți o dată sau de 2 ori cu apă rece pentru a închide porii.

Ideal este ca înainte de aplicarea măștii, după curățarea feței, să stați 10 minute să faceți o baie de aburi pentru a deschide porii și a permite substanțelor active să acționze în profunzime.

Pentru a prepara baia de abur pentru față fierbeți un litru de apă și puneți-l într-un vas cu gura largă, apoi stați cu fața deasupra și acoperiți-vă capul cu un prosop gros. Puteți adăuga în apă petale de trandafir sau câteva picături din uleiul esențial preferat de dumneavoastră.

Masca se poate aplica de cel mult 3 ori pe săptămână, cel puțin o dată; de preferat seara, înainte de culcare, pentru ca pielea să aibă timp să se calmeze în timpul orelor de somn.

La sfârșit se aplică o cremă hidratantă, de preferat hipoalergenică.

*****

Exfolierea este un proces care îndepărtează celulele moarte ale pielii, facilitând regenerarea celor noi, curăță tenul în profunzime, scăzând riscul dezvoltării acneei, atenuează acneea, punctele negre, cicatricile postacneice, porii măriți, stimulează circulația sangvină la nivelul pielii, încetinește procesul de îmbătrânire.

Exfolierea regulată va conferi pielii o elasticitate optimă și o va lăsa catifelată, fermă, strălucitoare și uniformizată.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie