Mască naturală pentru tenul cu imperfecțiuni

Mierea și citricele sunt două alimente aliate importante pentru redarea sănătății tenului și menținerea acestuia.

Pentru a obține o mască hidratantă, astringentă, care luminează tenul și vindecă cicatricile acneice nu aveți nevoie decât de 2 ingrediente, și anume portocală și miere de albine organică.

Curățați de pieliță 2-3 felii de portocală, zdrobiți-le, apoi omogenizați o linguriță cu miere de albine.

Aplicați masca pe fața uscată, curățată în prealabil și clătită cu apă caldă pentru a deschide porii.

Lăsați să acționeze pentru 20-30 de minute, după care îndepărtați cu apă călduță, apoi clătiță o dată sau de 2 ori fața cu apă rece pentru a închide porii. Aplicați o cremă hidratantă.

Puteți aplica de 2 ori pe săptămână.

*****

Portocala are efecte astringente, hidratante, tonice și conține antioxidanți, minerale și vitamine care stimulează refacerea colagenului din piele, restabilind astfel fermitatea epidermei. Pe lângă acestea, dacă masca este ușor masată înainte de a o îndepărta, obțineți un efect de exfoliere ușor, care stimulează regenerarea celulară și eliminarea impurităților pielii.

Mierea de albine are efecte antimicrobiene, astringente, hidratante, antiinflamatoare, hrănitoare, antiseptice, antioxidante, calmante, remineralizante, revitalizante, previne apariția ridurilor, curăță porii, elimină impuritățile și conferă elasticitate și strălucire tenului.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie