Patru remedii naturale pentru inflamațiile oculare

Alergiile, răceala, unele boli ale aparatului ocular pot cauza inflamații oculare.

Pentru a reduce inflamația în mod natural, vă propunem astăzi următoarele remedii:

  1. Într-un vas emailat, puneți 2 pahare cu apă rece și 2 linguri de petale de trandafir. Puneți vasul la fiert, la foc mic, ia când acesta dă în clocot lăsați timp de 10 minute, după care trageți vasul de pe foc, acoperiți-l și lăsați la infuzat timp de 15 minute. La final se strecoară, iar lichidul limpede se folosește pentru aplicarea compreselor pe ochi. Acestea se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, după care îndepărtează.
  2. Luați un măr și un cartof, curățați-le de coajă și dați-le prin răzătoarea mică. Piureul astfel obținut se aplică între două comprese sterile, care apoi se pune pe ochi. Se lasă timp de 20 de minute, după care se îndepărtează.
  3. Într-un termos, puneți 3 linguri de miez de nucă pisat și 450 ml de apă clocotită. Închideți ermetic termosul și lăsați peste noapte. Dimineața separați în 3 doze conținutul termosului. Două dintre acestea se consumă pe parcursul zilei, cea de-a treia parte se strecoară, iar cu lichidul limpede se spală ochii.
  4. Puneți la fiert 2 litri cu apă. Lăsați să fiarbă timp de 10 minute, după care trageți vasul de pe foc și lăsați la răcit. Când apa este călduță, cufundați-vă cu ochii deschiși de 4-5 ori, timp de 15 secunde fiecare scufundare. După aceea, preparați o infuzie din jumătate de cană cu coajă de castravete proaspăt, jumătate de pahar cu apă clocotită și jumătate de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Lăsați la infuzat timp de 15 minute, după care strecurați și spălați ochii cu lichidul limpede.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie