Remediu cu aloe pentru creșterea imunității

Planta de aloe vera este utilizată de peste 2.000 de ani în tratarea bolilor, iar studiile din zilele noastre îi redescoperă beneficiile.

Pentru a prepara acest remediu, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500g de miere de albine, bio sau organică
  • 350g de frunze de aloe vera
  • 5 lingurițe cu vodcă.

Plantele care se folosesc trebuie să aibă cel puțin 3 ani. Înainte de a fi folosită, planta se ține la loc întunecos, fără a fi udată, timp de cinci zile.

Frunzele de aloe se spală și se toacă, după care se pun într-un blender. Se adaugă mierea și alcoolul și se mixează până ce toate ingredientele sunt bine omogenizate.

Preparatul astfel rezultat se transferă într-un borcan din sticlă de culoare închisă, care se va păstra închis ermetic, la loc ferit de lumină.

Se administrează câte o lingură de amestec, de trei ori pe zi, cu 20 de minute înaintea meselor principale, timp de zece zile.

După zece zile de tratament se face pauză de zece zile, după care se poate relua, respectându-se aceeași schemă de tratament.

Remediul nu este recomandat copiilor cu vârste mai mici de 5 ani.

*****

În compoziția chimică a plantei de aloe vera s-au identificat 18 dintre cei 22 de aminoacizi necesari organismului, vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E), minerale (fier, calciu, magneziu, cupru, crom, iod, germaniu, potasiu, sodiu, fosfor, seleniu, mangan, zinc), steroli, fitohormoni, lignină, saponine, acizi organici, polizaharide, fosfolipide, antrachinone (acidul aloetic, acidul cinamic, acidul crizofanic, acidul salicilic, aloemodina, aloinele).

Mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de aloe vera găsiți aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie