Trei ceaiuri care scad nivelul de colesterol

Pe lângă stilul de viață pe care persoana care suferă de un nivel crescut de colesterol trebuie să îl schimbe, există și remedii naturale, care contribuie la normalizarea acestor valori.

Ceaiurile sunt folosite de mii de ani pentru a trata diverse boli, de la banala răceală, până la alte afecțiuni, mult mai grave. Astăzi vă propunem trei ceaiuri care vă pot ajuta în mod natural să combateți nivelurile ridicate de colesterol "rău" (LDL) din sânge, respectiv:

  1. Frunze și flori de rostopască - într-o cană cu apă clocotită, se pune o jumătate de linguriță de plantă uscată și mărunțită. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 5 minute. La sfârșit, se strecoară și se consumă călduț. Se poate adăuga suc proaspăt de lămâie. Se consumă o cană pe zi, timp de 30 de zile. Acest ceai va stimula și funcțiile ficatului și bilei.
  2. Frunzele de măslin - într-o cană cu apă clocotită, puneți 10 frunze uscate de măslin, acoperiți vasul și lăsați la infuzat pentru 10 minute. La sfârșit, strecurați și consumați călduț. Se beau 3 căni pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de 30 de zile.
  3. Anghinare - într-o cană cu apă clocotită se pune o jumătate de linguriță de plantă uscată și mărunțită. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 5-10 minute. La sfârșit, se strecoară și se consumă călduț. Se poate adăuga suc proaspăt de lămâie. Se consumă o cană pe zi, timp de 30 de zile. Anghinarea stimulează funcțiile vezicii biliare și ale ficatului, protejează și regenerează celula hepatică, fiind și un foarte bun detoxifiant general.

Este recomandat ca, după terminarea tratamentului naturist, să repetați analizele de sânge.

Mai multe informații despre cum vă puteți scădea nivelul de colesterol prin alimentație găsiți aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie