Trei metode naturale pentru tratarea hipertensiunii arteriale

Hipertensiunea este o afecțiune care se caracterizează prin valorile crescute ale tensiunii ateriale.

Netratată, boala poate cauza complicații severe, precum cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, insuficiența cardiacă, accidentele vasculare cerebrale, nefroangioscleroza cu insuficiență renală cronică etc.

Pentru a ține valorile tensiunii arteriale în limitele normale, puteți încerca și câteva remedii naturale:

  1. Luați 100 g de fructe de păducel și puneți-le într-un vas. Turnați 450 ml de apă și lăsați pentru 12 ore. După scurgerea celor 12 ore, se pune vasul la fiert, iar din momentul în care dă în clocot se mai lasă timp de 10 minute, la foc mic. Se trage apoi de pe foc și se lasă la răcit. Se împarte cantitatea obținută în 3 doze, care se beau pe parcursul unei zile.
  2. Luați 100g de fructe de coacăze negre, zdrobiți-le, adăugați 20 g de miere de albine și omogenizați. Peste acest amestec se toarnă o ceașcă cu apă fierbinte și se lasă timp de 2 ore, vasul fiind acoperit. La sfârșit se strecoară și se consumă câte 100 ml, de 4 ori pe zi, timp de 14 zile.
  3. Preparați 50 ml de suc de sfeclă roșie, adăugați 50 ml de suc proaspăt de lămâie și miere de albine, după gust. Omogenizați și lăsați la frigider timp de o oră. Se administrează câte o lingură de preparat, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie