Trei remedii care tratează diareea

Indiferent de cauzele determinante, diareea este o manifestare potențial periculoasă, în special pentru copii și vârstinici, deoarece apa eliminată prin scaun poate duce la o deshidratare severă.

Pentru a regla scaunul și tranzitul intestinal, vă propunem astăzi trei remedii pe bază de plante:

  1. Într-un litru de vin roșu bio sau organic, adăugați 15 g de rădăcină de lumânărică și 15 g de scoarță de stejar. Puneți vasul la fiert, iar când vinul dă în clocot, dați focul la mic și lăsați timp de 15 minute, după care trageți vasul de pe foc, acoperiț și lăsați la infuzat până ce preparatul este călduț. Strecurați și consumați câte o ceașcă zilnic, până la terminarea vinului.
  2. Preparați un amestec din 40 g de răcușor, 20 g de rădăcină de nalbă mare, 30 g de sclipeți, 30 g de afine uscate și 10 g de gențiană galbenă. Într-un litru de apă clocotită adăugați 3 linguri din acest amestec, acoperiță vasul și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Strecurați și consumați întreaga cantitate pe parcursul întregii zile. Cura durează 21 de zile.
  3. În 500 ml de apă fierbinte adăugați 4 linguri de frunze de salcâm uscate. Acoperiță vasul și lăsați la infuzat timp de 10-15 minute. Strecurață și consumați cu înghițituri mici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie