Ce putem trata cu sirop de cătină
Supranumită și „ginsengul românesc”, cătina este bogată în vitamine, minerale, acizi grași și aminoacizi esențiali, fiind utilizată de mii de ani pentru tratarea bolilor și întărirea organismului.
Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 kilograme de cătină
- 3 kilograme de miere de albine polifloră, de proveniență locală.
Dați fructele bine spălate prin storcătorul de fructe și legume, iar în sucul astfel obținut (aproximativ 2 litri) adăugați mierea. Amestecați cu o lingură de lemn până ce acesta se dizolvă complet, iar siropul astfel obținut se păstrează la frigider, în borcane din sticlă, închise ermetic.
Se administrează câte 100 ml de sirop, diluat în 150-200 ml de apă plată, dimineața, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă.
Siropul este eficient în caz de:
- răceală
- gripă
- tuse
- durere în gât
- faringită
- imunitate scăzută
- astenie și slăbiciune generală
- depresie
- ulcer gastric și duodenal
- diaree
- reumatism
- boli cardiovasculare
- hipertensiune
- boli hepatice, renale
- gingivită
- afecțiuni bucale
- stimulează digestia
- combate stresul și oboseala.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro