Fiți fiii Maicii Domnului!

Cuvinte duhovnicești

Fiți fiii Maicii Domnului!

    • Maica Domnului
      Fiți fiii Maicii Domnului! / Foto: Bogdan Zamfirescu

      Fiți fiii Maicii Domnului! / Foto: Bogdan Zamfirescu

Să insiști la Maica Domnului, să te rogi la Maica Domnului. Dar, dacă nu înțelegi multe lucruri, roagă-te, că vei înțelege tu. Important este că ne este de ajutor. Te scapă din starea în care ești.

Știm că aveți mare evlavie către Maica Domnului, ne puteți spune câte ceva despre Maica Domnului?

O, Maica Domnului! Fiți fiii Maicii Domnului și veți vedea! Vă dați seama cine este Maica Domnului? Stăpâna cerului și a pământului! Cât poate Dumnezeu cu puterea, poate și Maica Domnului cu rugăciunea! Este la dispoziția fiecărui creștin. Nu există o rugăciune cât de mică, trăită, să nu te audă Maica Domnului, să nu coboare.

Vă spun încă o dată, că o fată cu viață foarte bună i-a spus Maicii Domnului: „Maica Domnului, arată-te a-mi fi mamă!”. Și Maica Domnului i-a spus: „Arată-te a-mi fi fiică!”. Adică să faci niște fapte de fiică către Maica Domnului, Stăpâna stăpânelor, Stăpâna cerurilor, Mama lui Dumnezeu, cu puteri nemăsurate peste heruvimi și serafimi. Și totuși, Maica Domnului este mereu lângă noi, este mereu lângă necazurile noastre. Smerenia aceasta te depășește și te face să verși mereu lacrimi. Adică să insiști la Maica Domnului, să te rogi la Maica Domnului. Dar, dacă nu înțelegi multe lucruri, roagă-te, că vei înțelege tu. Important este că ne este de ajutor. Te scapă din starea în care ești.

Deci, arată-te de a-i fi fiică, adică Maica Domnului să nu stea, așa, ca la o slăbănoagă, știi. Dumnezeu locuiește în slăvile cerului, dar îi face plăcere să stea într-o inimă de creștin. Dar Maica Domnului, care a fost o ființă creată? Aveți încredere în Maica Domnului până la urmă. (Părintele Arsenie Papacioc)

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ediția a II-a, vol. III, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 134-135)