Frittata cu legume și brânză de capră

Stil de viaţă

Frittata cu legume și brânză de capră

De origine italiană, frittata, spre deosebire de omleta clasică, se desăvârșește la cuptor.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 ouă bătute
  • o lingură cu smântână mai grasă
  • 1-2 roșii tăiate felii subțiri
  • 5-6 ciuperci tăiate felii subțiri
  • sare și piper
  • o lingură cu ulei de măsline
  • o legătură cu mărar
  • o mână mare cu brânză de capră sfărâmată.

Într-o tigaie de fontă încinsă puneți uleiul și ciupercile și sotați-le, până când acestea devin rumene.

Separat, într-un bol, amestecați ouăle bătute cu smântâna, mărarul, sare și piper. Turnați amestecul din bol peste ciuperci și lăsați la foc mediu, timp de un minut, fără a amesteca. Adăugați apoi feliile de roșii și presărați deasupra brânza de capră.

Dați tigaia la cuptorul preîncălzit la 190ºC pentru aproximativ 10 minute. Serviți caldă, la micul-dejun, alături de o salată.

Poftă bună!

Citește despre: