Frittata cu legume și brânză de capră
De origine italiană, frittata, spre deosebire de omleta clasică, se desăvârșește la cuptor.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 8 ouă bătute
- o lingură cu smântână mai grasă
- 1-2 roșii tăiate felii subțiri
- 5-6 ciuperci tăiate felii subțiri
- sare și piper
- o lingură cu ulei de măsline
- o legătură cu mărar
- o mână mare cu brânză de capră sfărâmată.
Într-o tigaie de fontă încinsă puneți uleiul și ciupercile și sotați-le, până când acestea devin rumene.
Separat, într-un bol, amestecați ouăle bătute cu smântâna, mărarul, sare și piper. Turnați amestecul din bol peste ciuperci și lăsați la foc mediu, timp de un minut, fără a amesteca. Adăugați apoi feliile de roșii și presărați deasupra brânza de capră.
Dați tigaia la cuptorul preîncălzit la 190ºC pentru aproximativ 10 minute. Serviți caldă, la micul-dejun, alături de o salată.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro