Supă cremă de cartofi dulci cu porumb
Supele cremă, consistente și delicioase, ar trebui să facă parte din meniul nostru săptămânal.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un cartof dulce mai mare decojit și tăiat cuburi
- o ceapă galbenă de mărime medie tocată cubulețe
- 2 morcovi tocați cubulețe
- o conservă de 400 g de porumb dulce, spălat și scurs bine
- o conservă de 400 ml cu lapte de cocos
- 400 ml de supă de legume sau apă
- jumătate de linguriță cu pulbere de turmeric
- o linguriță cu pudră de ghimbir
- sare și piper
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece
- o lingură cu ulei de rapiță sau de floarea-soarelui presat la rece
- o linguriță cu cimbru
- fulgi de chilli.
Într-o tigaie neaderentă încinsă adăugați cele 2 linguri cu ulei, ceapa și morcovul. Căliți legumele pentru 2-3 minute, până când se înmoaie puțin, după care se adaugă și restul ingredientelor.
Acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă până când cartoful dulce este bine fiert, iar furculița intră cu ușurință în el.
Trageți vasul de pe foc și mixați amestecul cu un blender vertical până obțineți consistența dorită.
Supa se servește caldă, ornată cu boabe de porumb dulce și/sau crutoane sau crackers din făină integrală.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro