Supa cremă de sfeclă roșie cu iaurt

Stil de viaţă

Supa cremă de sfeclă roșie cu iaurt

Sfecla roșie este, din păcate, una dintre legumele mult prea puțin consumate. Ea are nu doar un gust dulceag și apreciat chiar și de către copii, dar și numeroase beneficii pentru sănătate, datorită nutienților pe care îi conține.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 sfecle roșii de mărime medie foarte bine spălate, tăiate în felii
  • 3 linguri ulei de măsline presat la rece
  • 6 șalote
  • sare, piper negru măcinat
  • o legătură cu mărar
  • 300 ml iaurt neîndulcit
  • 2 căței de usturoi
  • o lingură cu suc de lămâie
  • 500-750 ml supă limpede de legume sau apă.

Sfecla se pune într-o tavă, împreună cu șalotele tăiate pe lung. Se toarnă deasupra supa de legume și un strop de sare.

Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă în cuptorul preîncălzit la 200ºC (pentru cuptoarele cu gaz, este treapta medie) pentru o oră și jumătate.

Când sfecla este bine pătrunsă, se transferă conținutul tăvii într-o oală și se pasează cu un blender vertical până obțineți o consistență cremoasă.

Se adaugă 2 linguri cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se mai mixează puțin.

Separat, iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat fin, mărarul tocat mărunt, sucul de lămâie, o lingură de ulei de măsline, sare și piper și se amestecă bine.

Puneți în fiecare bol de supă câte o lingură din amestecul de iaurt.

*Mai multe informații despre beneficiile consumului de sfeclă roșie găsiți aici.

Poftă bună!

Citește despre: