Leacuri pentru amenoree

Stil de viaţă

Leacuri pentru amenoree

Amenoreea, întârzierea menstrelor sau dispariția acestora reprezintă o problemă frecventă cu numeroase cauze, care își găsește rezolvare în resursele naturii.

Cauzele instalării acestei afecțiuni pot fi de natură hormonală, pot fi provocate de stres, unele medicamente, vârstă, boli genetice, avitaminoze, subnutriție, șocuri nervoase, sarcină etc.

Există o serie de remedii naturale care pot restabili buna funcționare a organismului, respectiv:

  • 50 g semințe de mărar, 50 g rădăcină de lemn-dulce, 50 g semințe de chimen se macină fin, după care se amestecă și se păstrează într-un borcan din sticlă închis ermetic. Zilnic se iau 1-2 lingurițe de pulbere sublingual, de 3 ori pe zi, până la terminarea conținutului borcanului. Pulberea se ține sub limbă 15 minute, după care se înghite cu puțină apă. Cura este contraindicată persoanelor care suferă de chisturi ovariene, fibrom uterin, cancer și mastoză.
  • 2 pahare de ace de brad se mărunțesc și se amestecă cu câte un pahar de fructe de măceș și coji de ceapă, după care se pun în 3 litri de apă, se fierb pentru 10 minute și se strecoară când se răcește amestecul, păstrându-se lichidul într-un vas din sticlă, preferabil. Peste plantele rămase se adaugă 1.5-2 litri de apă și se fierbe pentru 10 minute. După ce s-a răcit, se strecoară, iar cele două părți de lichid se amestecă. Se consumă 2-3 pahare pe zi.
  • se ia câte o linguriță de pulbere de brânca ursului, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu puțină apă.
  • 17 g de flori și vârfuri de pelin se lasă la infuzat într-un litru de apă clocotită timp de 17 minute, după care se strecoară și se lasă la răcit. Se consumă 3 pahare pe zi, între mese.
  • se ia câte jumătate de linguriță de peliniță de 4 ori pe zi, timp de 2 săptămâni, după care se face pauză 2 săptămâni.
  • se consumă 15 g de frunze de leuștean proaspete pe zi, timp de 2 luni.
  • se iau câte 50 de picături de extract din mlădițe de zmeur, dimineața, pe stomacul gol, la prânz se iau 50 de picături de extract din mlădițe de arin, iar seara câte 40 de picături de tinctură de traista-ciobanului. Concomitent, se consumă și câte 3 căni de infuzie de crețișoară pe zi (o linguriță de plantă la o cană de apă) și 2-3 căni pe zi de macerat de cimbru (o lingură de plantă se pune în 200 ml de apă rece, se lasă la macerat 5 ore, după care se strecoară și se bea). Cura durează 21 de zile, după care se face pauză pentru 10 zile și se reia.
  • se iau 20-30 de picături de tinctură de spânz zilnic, timp de 21 de zile.
  • se face un amestec din 30 g coajă de crușin, 10 g țintaură, 20 g coada-șoricelului, 10 g sunătoare, 20 g cimbru și 10 g fructe de fenicul. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de plante la o cană cu apă. Se consumă 3 căni de ceai călduț pe zi, timp de 21 de zile.

Deoarece plantele și combinațiile de plante din remediile de mai sus au proprietatea de a stimula sistemul hormonal, este recomandat a nu se începe nici un tratament fără a avea făcut un control la medicul specializat, care să determine cu exactitate cauza apariției amenoreei. De asemenea, informați medicul asupra tratamentului naturist pe care vreți să-l urmați pentru a vă asigura că nu există contraindicații sau interacțiuni medicamentoase.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: