Limonadă cu mentă și căpșune
În plin sezon al fructelor, să profităm din plin de nutrienții și bucuria gustului proaspăt și relaxant.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 g de căpșune pasate
- sucul a 2 lămâi mari, zemoase
- zahăr sau miere de albine, după gust
- 750 ml apă plată rece
- o mână cu frunze de mentă proaspete, tocate mare.
Căpșunele pasate se trec printr-o sită deasă pentru a separa semințele, după care se transferă sucul într-un blender.
Se adaugă câteva frunze de mentă, zahăr sau miere, sucul de lămâie și 2 căni de apă și se mixează până când îndulcitorul ales este complet dizolvat.
Se transferă limonada într-o sticlă sau carafă și se păstrează la frigider pentru cel puțin o oră.
Se servește rece, cu sau fără cuburi de gheață, ornată cu frunze de mentă.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro