Maioneză picantă cu usturoi

Stil de viaţă

Maioneză picantă cu usturoi

Consumată cu moderație, maioneza nu reprezintă un pericol pentru sănătate, mai ales dacă este alăturată legumelor sau cărnii slabe gătite la grătar sau cuptor.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 gălbenușuri fierte tare
  • un gălbenuș crud
  • 150 ml ulei de măsline presat la rece
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare de Himalaya
  • sucul unei jumătăți de lămâie
  • 1-2 linguri cu muștar picant
  • 3-4 căței de usturoi mari.

Puneți gălbenușurile, usturoiul, sarea, muștarul și sucul de lămâie într-un borcan de 800 g sau într-un pahar înalt.

Mixați ingredientele cu un blender de mână, pentru câteva secunde, cât să se omogenizeze amestecul, iar usturoiul să fie sfărâmat. Adăugați apoi uleiul de măsline și pulsați din nou, de câteva ori, până când amestecul se îngroașă și este omogen.

Adăugați uleiul de floarea-soarelui și repetați.

Potriviți gusturile de sărat, acru, picant, dacă mai este nevoie, mai pulsați de 2-3 ori și serviți alături de legume coapte, fierte, friptură la grătar sau pește.

Puteți păstra maioneza în frigider într-un borcan închis ermetic, cel mult 3 zile.

Poftă bună!

Citește despre: