Ochiuri georgiene în sos de roșii

Stil de viaţă

Ochiuri georgiene în sos de roșii

Ouăle sunt o sursă foarte bună de proteine, iar alături de legume, acestea devin o masă consistentă, slabă caloric.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de roșii bine coapte de grădină
  • 2 fire de ceapă verde
  • o legătură cu pătrunjel verde
  • o legătură cu mărar
  • 4-5 ouă
  • o ceapă
  • o linguriță cu boia dulce
  • o linguriță cu zahăr
  • sare și piper.

Ceapa tocată mărunt se pune la călit în 2 linguri de ulei de măsline, până devine translucidă și se înmoaie.

Se adaugă roșiile decojite, curățate de semințe și tocate. Se amestecă ocazional, pentru a nu se prinde. Se lasă roșiile la fiert, până când apa acestora scade și se obține un sos semiconsistent.

Se adaugă sare, piper, boia și zahăr, doar dacă sosul este prea acru. Se amestecă și deasupra se sparg ouăle. Se acoperă tigaia cu un capac și focul se dă la mic. Când albușul ouălor este închegat, se trage vasul de pe foc.

Se servește cald, cu verdeața (pătrunjel, mărar, ceapă verde) tocată mărunt, deasupra.

Poftă bună!

Citește despre: