Omletă cu spanac și brânză feta

Simplă, cu legume sau cu brânză, omleta este aproape nelipsită de la micul-dejun, combinațiile care se pot face fiind nelimitate.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 g de spanac baby
  • 4 ouă organice
  • 75 g de brânză feta mărunțită
  • o ceapă mică tocată mărunt
  • piper.

Ouăle se bat spumă cu un tel în formă de pară și se asezonează cu piper. Se încorporează în acest amestec brânza feta.

Separat, într-o tigaie neaderentă încinsă se pune o lingură cu ulei de rapiță presat la rece și ceapa. Se dă focul la mediu și se călește ceapa până când se înmoaie, moment în care se adaugă spanacul spălat și se amestecă. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă până când spanacul se înmoaie.

Amestecați ocazional. Când spanacul este înmuiat și-i scade din volum, renunțați la capac și lăsați să se evapore apa lăsată de spanac.

Adăugați apoi amestecul de ou și brânză și lăsați la gătit până ce partea de jos a omletei este gata. Întoarceți apoi omleta cu o spatulă și mai lăsați-o pe foc pentru câteva secunde.

Împărțiți omleta în două farfurii și serviți-o caldă, alături de roșii sau salată de sezon.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie