Orez cu fructe de mare
Bogate în acizi grași esențiali omega-3, fructele de mare sunt foarte sănătoase, nutrienții acestora protejând sistemul cardiovascular.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o pungă cu fructe de mare (mix)
- o ceașcă și jumătate cu orez
- jumătate de ardei gras roșu
- o cutie mică cu porumb fiert
- o mâncă cu fasole verde păstăi
- o ceapă de mărime medie
- 500 ml de supă de legume sau apă fierbinte.
Fructele de mare trebuie să fie decongelate atunci când le folosiți, așa că lăsați-le în frigider peste noapte.
Ceapa tăiată solzișori se călește în 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece și un strop de sare, până se înmoaie și devine translucidă. Se adaugă orezul și se călește pentru 2-3 minute, amestecând ocazional. Adăugați ardeiul gras tăiat cubulețe și fasolea și căliți nu mai mult de 1 minut.
Adăugați câte un polonic de supă de legume și amestecați. Când lichidul scade, adăugați încă un plonic de supă. Amestecați ocazional, pentru a nu se prinde. Când orezul este aproape gata, adăugați fructele de mare și porumbul și, dacă mai este nevoie, puneți supă fierbinte. Asezonați cu sare și piper.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro