Orez cu fructe de mare

Stil de viaţă

Orez cu fructe de mare

Bogate în acizi grași esențiali omega-3, fructele de mare sunt foarte sănătoase, nutrienții acestora protejând sistemul cardiovascular.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o pungă cu fructe de mare (mix)
  • o ceașcă și jumătate cu orez
  • jumătate de ardei gras roșu
  • o cutie mică cu porumb fiert
  • o mâncă cu fasole verde păstăi
  • o ceapă de mărime medie
  • 500 ml de supă de legume sau apă fierbinte.

Fructele de mare trebuie să fie decongelate atunci când le folosiți, așa că lăsați-le în frigider peste noapte.

Ceapa tăiată solzișori se călește în 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece și un strop de sare, până se înmoaie și devine translucidă. Se adaugă orezul și se călește pentru 2-3 minute, amestecând ocazional. Adăugați ardeiul gras tăiat cubulețe și fasolea și căliți nu mai mult de 1 minut.

Adăugați câte un polonic de supă de legume și amestecați. Când lichidul scade, adăugați încă un plonic de supă. Amestecați ocazional, pentru a nu se prinde. Când orezul este aproape gata, adăugați fructele de mare și porumbul și, dacă mai este nevoie, puneți supă fierbinte. Asezonați cu sare și piper.

Poftă bună!

Citește despre: