Orez cu fructe de mare
Bogate în acizi grași esențiali omega-3, fructele de mare sunt foarte sănătoase, nutrienții acestora protejând sistemul cardiovascular.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o pungă cu fructe de mare (mix)
- o ceașcă și jumătate cu orez
- jumătate de ardei gras roșu
- o cutie mică cu porumb fiert
- o mâncă cu fasole verde păstăi
- o ceapă de mărime medie
- 500 ml de supă de legume sau apă fierbinte.
Fructele de mare trebuie să fie decongelate atunci când le folosiți, așa că lăsați-le în frigider peste noapte.
Ceapa tăiată solzișori se călește în 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece și un strop de sare, până se înmoaie și devine translucidă. Se adaugă orezul și se călește pentru 2-3 minute, amestecând ocazional. Adăugați ardeiul gras tăiat cubulețe și fasolea și căliți nu mai mult de 1 minut.
Adăugați câte un polonic de supă de legume și amestecați. Când lichidul scade, adăugați încă un plonic de supă. Amestecați ocazional, pentru a nu se prinde. Când orezul este aproape gata, adăugați fructele de mare și porumbul și, dacă mai este nevoie, puneți supă fierbinte. Asezonați cu sare și piper.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro