Orzo cu roșii și carne de vită
Orzo este un tip de paste făinoase care seamănă cu orezul, și se poate folosi la prepararea supelor, salatelor, pilafului etc.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de orzo (paste făinoase), ideal integrale sau semi-integrale
- 400 g de roșii în suc propriu
- 2 fire de ceapă verde tocate rondele subțiri
- o mână cu frunze de pătrunjel verde tocate mărunt
- o ceapă de mărime medie tocată mărunt
- sare și piper, după gust
- 2 căței de usturoi tăiați felii cât mai subțiri
- 2 bucăți de mușchi de vită, de mărimea unei palme, de un deget grosime, tocate cubulețe.
Într-o tigaie neaderentă puneți 3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece și carnea. Rumeniți-o pe toate părțile, la foc mediu, după care adăugați usturoiul, sotați pentru câteva secunde, până când usturoiul capătă puțină culoare.
Adăugați ceapa și jumătate de ceașcă cu apă fierbinte. Acoperiți tigaia cu un capac, dați focul la mic și lăsați la fiert până când ceapa este moale.
Adăugați roșiile și o ceașcă cu apă fierbinte și lăsați la fiert.
Când carnea este moale, adăugați pastele și 1-2 căni cu apă fierbinte.
Fierbeți la foc domol, adăugând apă, puțin câte puțin, atunci când este nevoie, până când pastele sunt complet fierte. Amestecați destul de des pentru a nu se lipi.
Asezonați cu sare și piper și consumați mâncarea caldă, presărată cu ceapă verde și pătrunjel tocat.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro