Tocăniță de ciuperci și carne de vită

Stil de viaţă

Tocăniță de ciuperci și carne de vită

    • Tocăniță de ciuperci și carne de vită
      Tocăniță de ciuperci și carne de vită

      Tocăniță de ciuperci și carne de vită

Tocănițele bunicii parcă ies întotdeauna mai gustoase, unul dintre factori fiind și modul de gătit, la foc domol, timp îndelungat.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de carne de vită tăiată cubulețe
  • 600-700 g de ciuperci brune, cât mai mici
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel verde tocat
  • 40 ml de ulei de rapiță presat la rece
  • ardei iuți proaspeți sau murați
  • o ceapă mare tocată mărunt
  • supă clară de vită sau de legume sau apă fierbinte.

Puneți într-o oală (ideal neaderentă) uleiul și ceapa și sotați până se înmoaie, moment în care adăugați carnea. Rumeniți-o pe toate părțile, adăugați ciupercile întregi și supa, cât să acopere carnea și legumele. Acoperiți vasul parțial cu un capac și lăsați să fiarbă, la foc mic, timp îndelungat, cel puțin 4 ore.

Amestecați ușor, ocazional, pentru a nu se prinde mâncarea de fundul vasului și adăugați apă sau supă, pe măsură ce se evaporă.

Când este gata, carnea trebuie să fie foarte fragedă, iar sosul unul semiconsistent sau consistent. Dacă aveți timp și răbdare, mai puteți lăsa la fiert încă o oră, o oră și jumătate fără capac, pentru a scădea sosul.

Mâncarea se servește caldă, presărată cu pătrunjel verde, alături de ardei iute și mămăligă.

Poftă bună!

Citește despre: