Pandișpan cu vișine

Stil de viaţă

Pandișpan cu vișine

Pentru cu sezonul vișinelor nu durează mult, nu trebuie ratat momentul pentru a savura o tartă cu fructe proaspete.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 8 ouă
  • 350 g de zahăr
  • 350 g de făină cernută
  • un praf de sare
  • un pliculeț cu praf de copt
  • 750 g-1 kg de vișine fără sâmburi
  • 2-3 pliculețe cu zahăr vanilat
  • 8 linguri cu ulei.

Ouăle se separă, punându-se albușurile într-un bol și gălbenușurile în altul.

Gălbenușurile se omogenizează cu uleiul, având grijă să nu se transforme în maioneză.

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul și sarea, până cand acestea sunt bine bătute, aproape ca o bezea.

Încorporați acum gălbenușurile în albuș, amestecând ușor cu un tel, sau cu o spatulă, de jos în sus, pentru a scoate cât mai puțin aer din albușuri.

Adăugați făina, amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin, încorporând-o în același fel ca și albușurile.

Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și presărați deasupra vișinele.

Dați tava la cuptorul preîncălzit pe treapta medie și lăsați la copt.

După 30 de minute faceți testul cu paiul și vedeți dacă este mai este necesar să o lăsați la copt sau nu.

Când tarta este gata, scoteți-o din cuptor, presărați deasupra puțin zahăr pudă și lăsați-o la răcit întreagă, fără a o porționa.

Poftă bună!

Citește despre: