Pappardelle cu piept de pui și ardei copți

Stil de viaţă

Pappardelle cu piept de pui și ardei copți

Delicioase, sățioase și rapid de preparat, pastele sunt printre preferatele a milioane de oameni de pretutindeni.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g de pappardelle (sau alte paste late)
  • 5 ardei grași roșii sau kapia cărnoși, copți și curățați, tăiați fâșii cam de maximum un deget grosime
  • o ceapă de mărime medie tocată solzișori
  • un piept de pui mai mare tăiat fâșii
  • sare și piper
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Pastele se fierb în apă cu sare, respectându-se indicațiile de pe ambalaj, după care se pun la scurs.

Într-o tigaie neaderentă încinsă se pun 2-3 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece și pieptul de pui. Se dă focul la mediu și se rumenesc bucățile de piept de pui pe toate părțile. Când pieptul de pui este gata, se scoate pe o farfurie.

În uleiul rămas în tigaie se pune ceapa și un praf de sare și se călește până se înmoaie.

Se adaugă în tigaie ardeiul copt cu tot cu sucurile pe care le lasă și se mai călesc pentru încă 2 minute, după care se adaugă pastele, se asezonează cu sare și piper, se amestecă și se trage tigaia de pe foc.

Se servesc pastele calde, alături de 2-3 bucăți de piept de pui, ornate cu pătrunjel verde.

*Dacă vă grăbiți, puteți renunța la a mai căli ceapa, lăsând-o crudă. Veți obține o salată la fel de delicioasă.

Poftă bună!

Citește despre: