Pârjoalele moldovenești ale bunicii

Fel de mâncare tradițional, vechi de pe vremea dacilor, pârjoalele sunt și astăzi unul dintre cele mai apreciate aperitive românești, transformat foarte des într-o masă îndestulată, alături de salată și piure de cartofi.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de carne de vită
  • 500 g de ceafă de porc
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • o legătură cu mărar, tocat cât mai mărunt
  • o legătură cu pătrunjel, tocat cât mai mărunt
  • 350 g de miez de pâine
  • 150 ml de lapte
  • 300 g de unt
  • sare și piper
  • 4 ouă bătute
  • 200 g de mălai sau pesmet
  • un cartof dat pe răzătoarea mică.

Pâinea se înmoaie în lapte și se stoarce.

Carnea se toacă și se amestecă apoi cu verdeața, ceapa, ouăle, cartoful și 100 g de unt. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă bine cu mâna.

Pârjoalele se fac mari, aplatizate, de aproximativ 1 cm grosime, se dau prin mălai sau pesmet și se prăjesc în unt, sub capac, pe ambele părți, până când sunt rumene.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie