Pârjoalele moldovenești ale bunicii

Stil de viaţă

Pârjoalele moldovenești ale bunicii

Fel de mâncare tradițional, vechi de pe vremea dacilor, pârjoalele sunt și astăzi unul dintre cele mai apreciate aperitive românești, transformat foarte des într-o masă îndestulată, alături de salată și piure de cartofi.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de carne de vită
  • 500 g de ceafă de porc
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • o legătură cu mărar, tocat cât mai mărunt
  • o legătură cu pătrunjel, tocat cât mai mărunt
  • 350 g de miez de pâine
  • 150 ml de lapte
  • 300 g de unt
  • sare și piper
  • 4 ouă bătute
  • 200 g de mălai sau pesmet
  • un cartof dat pe răzătoarea mică.

Pâinea se înmoaie în lapte și se stoarce.

Carnea se toacă și se amestecă apoi cu verdeața, ceapa, ouăle, cartoful și 100 g de unt. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă bine cu mâna.

Pârjoalele se fac mari, aplatizate, de aproximativ 1 cm grosime, se dau prin mălai sau pesmet și se prăjesc în unt, sub capac, pe ambele părți, până când sunt rumene.

Poftă bună!

Citește despre: