Pârjoalele moldovenești ale bunicii
Fel de mâncare tradițional, vechi de pe vremea dacilor, pârjoalele sunt și astăzi unul dintre cele mai apreciate aperitive românești, transformat foarte des într-o masă îndestulată, alături de salată și piure de cartofi.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g de carne de vită
- 500 g de ceafă de porc
- 2 cepe mari tocate mărunt
- o legătură cu mărar, tocat cât mai mărunt
- o legătură cu pătrunjel, tocat cât mai mărunt
- 350 g de miez de pâine
- 150 ml de lapte
- 300 g de unt
- sare și piper
- 4 ouă bătute
- 200 g de mălai sau pesmet
- un cartof dat pe răzătoarea mică.
Pâinea se înmoaie în lapte și se stoarce.
Carnea se toacă și se amestecă apoi cu verdeața, ceapa, ouăle, cartoful și 100 g de unt. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă bine cu mâna.
Pârjoalele se fac mari, aplatizate, de aproximativ 1 cm grosime, se dau prin mălai sau pesmet și se prăjesc în unt, sub capac, pe ambele părți, până când sunt rumene.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro