Chiftele în sos de roșii
Deși sunt printre cel mai des preparate aperitive, chiftelele pot fi ușor transformate într-o masă sățioasă și delicioasă.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g de carne tocată, porc și vită
- o conservă de 400 g de roșii tocate
- o lingură cu cimbru uscat, mărunțit
- o lingură cu busuioc uscat, mărunțit
- sare și piper, după gust
- un ou mic
- o ceapă mică tocată mărunt
- 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece.
Ideal este să folosiți cimbru și busuioc crescute în grădină, care au aromă puternică.
Căliță ceapa într-o lingură de ulei, până se înmoaie, după care o adăugați într-un bol, peste carnea tocată.
Adăugați oul, puțină sare și piper și amestecați bine.
Luați din amestec câte o lingură și dați forma dorită chiftelelor, de obicei rotunde. Este bine să aveți mâinile umede, pentru că aluatul este lipicios.
Când ați terminat de făcut chiftelele, puneți-le într-o tigaie înaltă, în care ați pus restul de ulei de rapiță. Rumeniți-le pe toate părțile, după care turnați conserva de roșii deasupra.
Puneți apoi puțină apă în conserva goală și rotiți-o pentru a spăla și ultimile bucățele de roșii, după care turnați apa în tigaie.
Dați focul la mediu și lăsați până dă în clocot. Dați apoi focul la mic, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați la fiert pentru aproximativ o oră, amestecând ocazional. Puteți adăuga apă caldă, ori de câte ori este nevoie, sau vi se pare că sosul a scăzut prea mult.
Aproape de final, adăugați mirodeniile, puțină sare și piper. Mai lăsați la fiert încă 10-15 minute, la foc mic.
Serviți ca atare, alături de mămăligă sau pâine de casă, sau drept sos pentru paste.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro