Paste cu somon și roșii
Rețetele de paste se pot prepara aproape cu orice avem la îndemână, acest fel de mâncare fiind extrem de versatil și ușor de preparat.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de paste scurte tubulare
- 400 g de roșii tocate în suc propriu
- o legătură cu mărar tocat fin
- 400-500 g de somon
- o ceapă de mărime medie
- 3 căței de usturoi.
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, respectându-se indicațiile de pe ambalaj. Ceapa tocată mărunt se călește într-o lingură de ulei de măsline, până se înmoaie. Se adaugă apoi usturoiul tăiat rondele cât mai subțiri și se mai călește totul încă 1-2 minute, având grijă să nu ardeți usturoiul. Turnați apoi roșiile, dați focul la mic spre mediu, acoperiți vasul și lăsați să fiarbă aproximativ 15-20 de minute, amestecând ocazional. Dacă sosul este prea acru, adăugați puțin zahăr. Asezonați cu sare și piper.
Separat, într-o tigaie neaderentă se prăjește somonul, fără adaos de ulei. Pastele scurse se pun în tigaia cu sosul de roșii, împreună cu jumătate de ceașcă din apa în care au fiert pastele. Se mai lasă pe foc încă 2-3 minute, amestecând ocazional. Somonul prăjit se rupe în bucăți și se adaugă peste paste. Se adaugă și mărarul tocat mărunt, se amestecă ușor și se trage vasul de pe foc.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro