Salată cu ciuperci coapte

Stil de viaţă

Salată cu ciuperci coapte

Delicioase și versatile, ciupercile sunt o sursă importantă de proteine, mai ales în perioadele de post.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 g de ciuperci champinion
  • un ardei gras roșu
  • un ardei capia
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • o legătură mare de pătrunjel verde
  • un cățel de usturoi (opțional)
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sare, după gust.

Ciupercile se taie felii subțiri sau în jumătate, în funcție de cât de mari sunt, și se pun la rumenit într-o tigaie grill unsă cu ulei. Se lasă la foc mediu până când se rumenesc, după care se întorc și se rumenesc și pe cealaltă parte. Dacă ciupercile sunt micuțe, le puteți rumeni întregi.

Între timp, tăiați ardeii cuburi și puneți-i într-un bol. Adăugați ceapa tăiată rondele, usturoiul dat prin presă, pătrunjelul tocat cât mai mărunt și ciupercile.

Asezonați cu sare și ulei de măsline, amestecați bine și serviți salata ca atare sau drept garnitură.

Poftă bună!

Citește despre: