Păstrăv cu legume la cuptor
Dintre peștii de apă dulce, păstrăvul are cea mai mare concentrație de acizi grași esențiali omega-3, aceștia fiind esențiali pentru sănătatea organismului.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un păstrăv eviscerat
- un morcov tânăr tăiat grosier
- un ardei gras roșu tăiat în felii nu foarte subțiri
- câțiva cartofi mici tăiați rondele
- sare și piper
- 50 ml de vin alb sec
- o lămâie tăiată în felii subțiri
- 3-4 căței de usturoi zdrobiți
- 3 linguri cu ulei de măsline.
Ungeți o foaie de copt cu 2 linguri de ulei de măsline.
Așezați câteva felii de lămâie pe partea unsă cu ulei. Puneți deasupra păstrăvul, după ce l-ați condimentat cu sare și piper.
Condimentați cu sare și piper și cealaltă parte a peștelui, plus interiorul.
Puneți în cavitatea păstrăvului câteva felii de lâmâie și usturoiul, iar deasupra acestuia încă 3-4 felii de lămâie.
Legumele se așează și ele lângă pește, se stropește totul cu vinul și uleiul, apoi pachetul se sigilează cu hârtia de copt, având grijă să lăsați suficient spațiu deasupra.
Dați la cuptor pentru 25 de minute, la 180ºC.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro