Păstrăv cu unt și legume la cuptor

Stil de viaţă

Păstrăv cu unt și legume la cuptor

Păstrăvul este un pește sănătos, care se poate găti în numeroase feluri. Alături de legume nu este doar delicios, ci și hrănitor.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 păstrăvi întregi de aproximativ 500-600 g de fiecare, eviscerat
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 morcovi tineri tăiați rondele subțiri
  • 500 g de cartofi tăiați cubulețe
  • un ardei kapia mare sau un ardei gras roșu tăiat fâșii
  • o lămâie tăiată rondele subțiri
  • o ceapă roșie tăiată solzișori
  • 100 g de unt (în zilele de post, 100 ml ulei)
  • sare și piper
  • un măr tăiat felii subțiri
  • o lingură cu cimbru
  • o mână cu praz tăiat rondele
  • 2 mâini cu dovleac tăiat cubulețe (opțional)
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Peștele curățat se sărează pe toate părțile și se dă la rece pentru 3 ore.

Într-o tavă se pune hârtie de copt, pe care se presară cimbru, sare și câteva rondele de lămâie.

Păstrăvul se piperează, iar în interiorul acestuia se pun 2-3 rondele de lămâie și un cubuleț de unt (sau puțin ulei). Se pune peștele în tavă, se adaugă legumele și feliile de măr.

Se asezonează cu sare, piper și cimbru. Se toarnă vinul, iar untul tăiat cubulețe se pune din loc în loc (pentru zilele de post, se stropește cu ulei).

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru aproximativ 50 de minute.

La fiecare 15 minute, stropiți peștele cu sosul din tavă.

La final presărați pătrunjel tocat deasupra.

Poftă bună!

Citește despre: