Patru remedii naturale împotriva indigestiei

Stil de viaţă

Patru remedii naturale împotriva indigestiei

  • Patru remedii naturale împotriva indigestiei
   Patru remedii naturale împotriva indigestiei

   Patru remedii naturale împotriva indigestiei

Indigestia este o afecțiune comună, care ne afectează pe toți cel puțin o dată în viață - remediile naturale fiind numeroase.

Vă propunem patru dintre aceste remedii, care sunt ușor de administrat și la îndemâna oricui:

 1. Chimen - mestecați îndelung o linguriță rasă cu semințe de chimen, după masă. Acestea combat și balonarea, greața și flatulența.
 2. Ghimbir - radeți mărunt 0.5-1cm de rădăcină de ghimbir și mestecați după masă. Ghimbirul poate fi folosi și sub formă de ceai (o linguriță cu ghimbir ras se adaugă într-o cană cu apă fierbinte și se infuzează pentru 10 minute). De asemenea, ghimbirul îmbunătățește digestia, combate greața și balonarea;
 3. Mușețel - are efect calmant și se consumă sub formă de infuzie (o linguriță de floare uscată la o cană cu apă fierbinte, se infuzează timp de 10 minute). Se pot bea 3 căni zilnic, înainte de masă;
 4. Bicarbonatul de sodiu - se folosește sub formă de soluție (o linguriță dizolvată într-un pahar cu apă) la care se adaugă 1-2 lingurițe de suc proaspăt stors de lămâie. Remediul combate balonarea și flatulența.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: