Pelerinii Sfintei Parascheva se bucură de darul lui Dumnezeu – sfintele moaște ale Cuvioasei

„Cred că e cel mai frumos dar din partea lui Dumnezeu pentru noi să avem moaștele sfinților alături de noi, pe pământ, pentru că acestea săvârșesc multe minuni și ne ajută foarte mult în viața de zi cu zi”.

Sfintele moaște sunt dar de la Dumnezeu. Sunt bucurie și binecuvântare. Din păcate, unii nu înțeleg asta. Din fericire – nu e timpul pierdut. Căci fiecare își are vremea sa. Și cu toții ne rugăm ca ultimul ceas, măcar, să ne prindă pe drumul cel bun.

Pelerinii veniți în aceste zile să se închine la moaștele Cuvioasei Parascheva se află… la propriu și la figurat… pe cale! Ei au așteptat cu toată inima să se închine la sfintele moaște. Pentru că înțeleg – sau, cel puțin, își doresc să înțeleagă și să trăiască taina aceasta cea mare! „Doar credința ne mai ține pe linia de plutire. Dacă nu credem în Dumnezeu ne împrăștiem, pierim cu toții. De aceea venim la sfinți, să mijlocească pentru noi. Ne rugăm de acasă, dar facem și pelerinaj. Căci una este acasă și una este aici. Aici, fiind lângă sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva, ea ne învrednicește, ne întărește”, ne-a spus Nicolae Chiper.

Sfânta este ajutătoare și mângâietoare pentru toți cei necăjiți, amărâți, cu diferite probleme sau boli. De aceea, oamenii vin să i se închine. „Pentru că sfintele moaște sunt cu mare putere și cei care cred cu adevărat iau din această putere. Sfintele moaște nu sunt oarecum, poată în ele sfințenie”, explică bunica Elena.

Oameni de toate vârstele împărtășesc aceleași valori și aceeași bucurie. Maria este foarte tânără și povestește: „Am venit la Sfânta Parascheva pentru simplul fapt că aici îmi găsesc liniștea. Abia aștept să ajung la moaștele ei, să-i vorbesc. Cred că e cel mai frumos dar din partea lui Dumnezeu pentru noi să avem moaștele sfinților alături de noi, pe pământ, pentru că acestea săvârșesc multe minuni și ne ajută foarte mult în viața de zi cu zi”.

Sfintele moaște sunt, cu adevărat, izvor de sfințenie. „Mai mult decât asta, aici, pe pământ, nu ai ce să găsești. Sfântul Serafim de Sarov spune întreabă și răspunde: care este scopul omului pe pământ? Îndumnezeirea lui, dobândirea Duhului Sfânt. Avem, deci, o singură destinație: Împărăția lui Dumnezeu. Dacă o ratăm, am ratat tot. E singurul lucru care contează”, atrage atenția Dumitru din București.

Să nu ratăm. Nici calea, nici mântuirea! Să luăm pe sfinți în ajutor și să mulțumim Domnului pentru darul pe care, prin Sfânta Parascheva și prin atâția alți sfinți, ni l-a oferit.

De la același autor

Ultimele din categorie