Piept de pui cu ardei copți
Ușor și sănătos, cu foarte puține calorii, dar și rapid de preparat, acest fel e mâncare se poate consuma atât cald, cât și rece și poate fi luat la pachet.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 piepți de pui mai mari
- 5 ardei grași/kapia cărnoși copți, curățați și tăiați fâșii
- o ceapă mare tăiată solzișori
- o linguriță rasă cu paprika iute
- jumătate de linguriță cu fulgi de chilli
- sare și piper.
Pieptul de pui se taie fâșii de aproximativ aceeași mărime.
Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece. Dați focul la mediu, puneți bucățile de piept de pui și rumeniți-le pe toate părțile.
Dacă aveți o tigaie grill sau posibilitatea de a prepara pieptul de pui la grătar, nu ezitați. În cazul tigăii grill, doar ungeți-o cu un strat subțire de ulei.
Scoateți apoi puiul pe o farfurie.
În uleiul rămas în tigaie, puneți ceapa și un strop de sare și căliți-o până când se înmoaie.
Adăugați ardeii copți cu tot cu sucul pe care-l lasă, paprika și fulgii de chilli și mai căliți pentru încă 2-3 minute.
Adăugați pieptul de pui, asezonați cu sare și piper, amestecați și trageți vasul de pe foc.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro