Piept de pui cu ardei copți

Stil de viaţă

Piept de pui cu ardei copți

    • Piept de pui cu ardei copți
      Piept de pui cu ardei copți

      Piept de pui cu ardei copți

Ușor și sănătos, cu foarte puține calorii, dar și rapid de preparat, acest fel e mâncare se poate consuma atât cald, cât și rece și poate fi luat la pachet.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 piepți de pui mai mari 
  • 5 ardei grași/kapia cărnoși copți, curățați și tăiați fâșii
  • o ceapă mare tăiată solzișori
  • o linguriță rasă cu paprika iute
  • jumătate de linguriță cu fulgi de chilli
  • sare și piper.

Pieptul de pui se taie fâșii de aproximativ aceeași mărime.

Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece. Dați focul la mediu, puneți bucățile de piept de pui și rumeniți-le pe toate părțile.

Dacă aveți o tigaie grill sau posibilitatea de a prepara pieptul de pui la grătar, nu ezitați. În cazul tigăii grill, doar ungeți-o cu un strat subțire de ulei.

Scoateți apoi puiul pe o farfurie.

În uleiul rămas în tigaie, puneți ceapa și un strop de sare și căliți-o până când se înmoaie.

Adăugați ardeii copți cu tot cu sucul pe care-l lasă, paprika și fulgii de chilli și mai căliți pentru încă 2-3 minute.

Adăugați pieptul de pui, asezonați cu sare și piper, amestecați și trageți vasul de pe foc.

Poftă bună!

Citește despre: