Piept de pui cu ardei copți

Ușor și sănătos, cu foarte puține calorii, dar și rapid de preparat, acest fel e mâncare se poate consuma atât cald, cât și rece și poate fi luat la pachet.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 piepți de pui mai mari 
  • 5 ardei grași/kapia cărnoși copți, curățați și tăiați fâșii
  • o ceapă mare tăiată solzișori
  • o linguriță rasă cu paprika iute
  • jumătate de linguriță cu fulgi de chilli
  • sare și piper.

Pieptul de pui se taie fâșii de aproximativ aceeași mărime.

Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece. Dați focul la mediu, puneți bucățile de piept de pui și rumeniți-le pe toate părțile.

Dacă aveți o tigaie grill sau posibilitatea de a prepara pieptul de pui la grătar, nu ezitați. În cazul tigăii grill, doar ungeți-o cu un strat subțire de ulei.

Scoateți apoi puiul pe o farfurie.

În uleiul rămas în tigaie, puneți ceapa și un strop de sare și căliți-o până când se înmoaie.

Adăugați ardeii copți cu tot cu sucul pe care-l lasă, paprika și fulgii de chilli și mai căliți pentru încă 2-3 minute.

Adăugați pieptul de pui, asezonați cu sare și piper, amestecați și trageți vasul de pe foc.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie