Prânz cu pește și orez
Peștele este una dintre cele mai sănătoase surse de proteină, în special când vorbim de pește de captură, pescuit din ape curate.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceașcă cu orez cu bob lung sau basmati
- un castravete mic cornishon, tăiat rondele
- 250 g de roșii cherry tăiate în jumătate
- o ceapă mică roșie, tăiată solzișori
- o bucată de pește de mărimea unei palme
- 2 linguri cu făină de porumb
- sare și piper, după gust
- ulei de măsline presat la rece
- suc de lămâie proaspăt stors.
Orezul se pune la fiert în apă cu puțină sare, iar când este gata, dacă acesta nu a absorbit toată apa la fiert, se transferă într-o strecurătoare deasă și se lasă la scurs 5-10 minute.
Peștele se asezonează cu sare și piper și se trece prin făina de porumb. Se scutură excesul și se prăjește în ulei încins cam 3-4 minute, pe fiecare parte, în funcție de cât de groasă este bucata de pește.
Puneți pe o farfurie legumele, asezonați-le cu sare, ulei și suc de lămâie și amestecați-le. Alături puneți o ceașcă de orez și apoi bucata de pește. Asezonați totul cu piper proaspăt măcinat.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro