Prânz cu pește și orez

Stil de viaţă

Prânz cu pește și orez

Peștele este una dintre cele mai sănătoase surse de proteină, în special când vorbim de pește de captură, pescuit din ape curate.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o ceașcă cu orez cu bob lung sau basmati
  • un castravete mic cornishon, tăiat rondele
  • 250 g de roșii cherry tăiate în jumătate
  • o ceapă mică roșie, tăiată solzișori
  • o bucată de pește de mărimea unei palme
  • 2 linguri cu făină de porumb
  • sare și piper, după gust
  • ulei de măsline presat la rece
  • suc de lămâie proaspăt stors.

Orezul se pune la fiert în apă cu puțină sare, iar când este gata, dacă acesta nu a absorbit toată apa la fiert, se transferă într-o strecurătoare deasă și se lasă la scurs 5-10 minute.

Peștele se asezonează cu sare și piper și se trece prin făina de porumb. Se scutură excesul și se prăjește în ulei încins cam 3-4 minute, pe fiecare parte, în funcție de cât de groasă este bucata de pește.

Puneți pe o farfurie legumele, asezonați-le cu sare, ulei și suc de lămâie și amestecați-le. Alături puneți o ceașcă de orez și apoi bucata de pește. Asezonați totul cu piper proaspăt măcinat.

Poftă bună!

Citește despre: