Pui cu legume la cuptor

Stil de viaţă

Pui cu legume la cuptor

Deși alăturarea de carbohidrați cu carne nu este una dintre cele mai fericite, sunt totuși zile în care putem încălca regulile - atâta timp cât o facem rar și cu măsură.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 pulpe de pui 
  • un ardei gras roșu
  • un dovlecel zucchini
  • o ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 2 mâini cu roșii cherry
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin verde
  • 2-3 cartofi de mărime medie.

Legumele se curăță și se taie astfel: morcovul rondele, cartofii cubulețe, ceapa rondele sau sferturi și se desface, dovleceii rondele, ardeiul gras fâșii, roșiile se lasă întregi, iar usturoiul se curăță și se lasă întreg. Puneți toate legumele într-o tavă de cuptor, stropiți cu 2-3 linguri de ulei de măsline, sare și puțin piper măcinat și amestecați legumele cu mâna, asigurându-vă că sunt toate acoperite cu un strat subțire de ulei.

Așezați apoi pulpele de pui deasupra și condimentați-le cu sare și piper. Puneți apoi rozmarinul sub pulp și acoperiți tava cu o folie de aluminiu.

Dați la cuptorul încins pentru 45 de minute, la foc mic spre mediu. Scoateți apoi folia și mai lăsați la cuptor încă 20 de minute sau până când pulpele sunt rumene, focul fiind dat ceva mai tare.

Scoateți apoi tava din cuptor și lăsați-o măcar 15 minute.

Cantitățile prezentate sunt suficiente pentru 6 porții.

Poftă bună!

Citește despre: