Pui cu legume sotate
Potrivită pentru o cină sățioasă și cu puține calorii, această rețetă poate fi cu ușurință preparată și pentru masa de prânz, fiind ușor de luat la pachet.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o pulpă de pui mai mică, la temperatura camerei (nu direct scoasă din frigider)
- un morcov mic tăiat bastonașe
- o ceapă mică tăiată solzișori
- jumătate de dovlecel tăiat bastonașe sau rondele de grosimea degetului mic
- sare și piper
- o lingură cu semințe de susan
- 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece.
Crestați cu un cuțit pulpa de pui în zonele cele mai groase, până ajungeți la os, după care ungeți-o cu o lingură de ulei, asezonați-o cu sare și piper și puneți-o pe o tigaie grill bine încinsă de fontă, sau pe un grătar din fontă. Dați focul la mediu și lăsați-o pentru aproximativ 4-5 minute, după care întorceți-o și pe cealaltă parte.
Separat, într-o tigaie neaderentă puneți o lingură cu ulei, ceapa și un strop de sare și sotați-o până ce se înmoaie, moment în care adăugați morcovul și un strop de apă. Acoperiți vasul și lăsați pe foc până ce morcovul se înmoaie pe jumătate, moment în care adăugați dovleceii. Amestecați și lăsați pe foc încă 3-4 minute, până se evaporă toată apa lăsată de legume. Asezonați și transferați pe farfurie, alături de pui.
Presărați semințele de susan și serviți.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro