Pulpe de pui cu legume la cuptor
Mâncarea gătită la cuptor se prepară repede, cu puțin ulei și este ideală pentru zilele aglomerate.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un cartof alb mare
- un cartof dulce de mărime medie
- un morcov mare tăiat rondele sau bastonașe
- un ardei gras roșu tăiat felii
- câte o linguriță cu oregano, măghiran, rozmarin
- sare și piper
- o linguriță cu unt
- 4 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- un piept de pui tăiat în 4
- 2 pulpe superioare.
Puneți la fiert în apă cu puțină sare cartofii întregi. Lăsați-i până se pătrund pe jumătate, după care se scot, se curăță de coajă și se taie cuburi.
Într-o tigaie neaderentă încinsă se pune untul și uleiul. Se dă focul la mediu și se rumenesc ușor părțile de pui pe toate părțile, după care se scot din tigaie și se pun pe o farfurie.
Puneți în uleiul rămas din tigaie cartofii, morcovul și ardeiul gras și lăsați-i la călit pentru 4-5 minute, după care transferați legumele într-o tavă, adăugați plantele aromatice și amestecați.
Puneți deasupra bucățile de pui, asezonați cu sare și piper și dați tava la cuptorul preîncălzit la 190-200ºC. Puteți adăuga în tavă și o ceașcă cu apă.
Lăsați până când cartofii și morcovul se pătrund ușor cu furculița.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro