Remedii naturale pentru eliminarea paraziților intestinali
Cel mai frecvent, paraziții intestinali afectează copiii cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani, cauzele fiind alimentele infectate, contactul cu animalele infestate sau mâinile nespălate.
Pentru a elimina această problemă și a previne recidiva puteți recurge la una dintre soluțiile oferite de natură.
Unele dintre cele mai efciente remedii, pentru orice fel de paraziți intestinali, sunt cele pe bază de usturoi. De preferat este ca usturoiul să fie consumat în stare crudă, zilnic, dar se poate administra şi sub formă de suc sau tinctură. Cura cu usturoi spune că dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun, se bea un amestec obţinut din 20 ml de suc de usturoi şi 200 ml de lapte călduţ, timp de 10 zile. Cura cu tinctură de usturoi durează 15 zile, timp în care se administrează câte 10-15 picături de tinctură într-un pahar cu lapte sau ceai, de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
Seminţele de dovleac sunt în special recomandate în cazurile de tenie, dar eficiente și restul cazurilor de parazitoze. Pentru preparare aveți nevoie de 100 g de seminţe de dovleac decojite şi pisate, care se amestecă cu o linguriţă de miere şi cu 30 ml de lapte sau apă, după care se administrează fracţionat pe parcursul unei ore, dimineaţa, pe stomacul gol. În cazul copiilor de 2-3 ani, tratamentul se prepară cu cel mult 50 g de seminţe de dovleac, și se administrează în fiecare seară, timp de 10 zile.
Uleiul volatil de cimbru este recomandat în cazurile de infecție cu giardia, deoarece împiedică reproducerea parazitului şi favorizează eliminarea acestuia. De regulă, se iau câte 3 picături de ulei de cimbru cu puţină apă, pe puțină pâine sau cu o lingură de miere, de 2 ori pe zi, în cure de câte 5-14 zile. La copiii între 8 și 12 ani, se administrează o jumătate de doză, iar la cei între 5 și 8 ani, o picătură, de 2 ori pe zi. Supradozat, uleiul volatil de cimbru dă reacții adverse extrem de puternice, precum convulsii, vărsături, dureri abdominale puternice și delir.
Pentru cazurile de oxiuri și limbrici este eficient pelinul, care se poate administra sub formă de pulbere, câte 3 grame în amestec cu o lingură de miere, dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul durează 10 zile, după care se face pauză 10 zile, după care se reia. Se mai poate face și o cură cu ceai de pelin, câte 25 ml zilnic, neîndulcit, dimineața, pe stomacul gol, timp de 10 zile.
Ca și usturoiul, varza este şi ea recomandată în tratarea tuturor tipurilor de paraziţi intestinali. Se poate face o cură cu suc de varză proaspăt. Se beau zilnic, în doză unică, dimineața, pe stomacul gol, timp de cel puțin 8 zile, între 30 şi 100 ml de suc. Pentru a masca gustul, puteți adăuga suc de lămâie sau de morcov.
Pentru combaterea paraziților intestinali puteți recurge și la tinctura de propolis, care are efecte antiseptice, antiparazitare şi antibacteriene puternice. Pentru adulți cura durează 10 zile, după care se face pauză 7 zile, după care se reia. În timpul curei se administrează câte 30 de picături de tinctură dizolvată într-o lingură de miere, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă, iar în cazul copiilor, se administrează doar 5 picături.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro