Risotto cu zucchini (2)
Dulceag, cremos și deloc pretențios, acest risotto se prepară imediat, fiind un prânz ideal pentru zilele pline.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 3 zucchini mici
- o cană cu orez
- o ceapă mare
- sare, după gust
- o lingură cu unt
- apă fierbinte, supă clară de pui sau de legume
- 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece.
Tocați ceapa nu foarte mărunt, iar zucchini se taie în sferturi, apoi bucăți.
Puneți într-o tigaie neaderentă untul, uleiul și ceapa și sotați-o până se înmoaie.
Adăugați bucățile de zucchini și sotați-le pentru 2 minute, după care se adaugă orezul și un polonic cu apă sau supă, la alegere.
Amestecați ușor, des. Când lichidul a fost absorbit de orez, mai adăugați un polonic.
Repetați procesul până când orezul este bine fiert și are o consistență cremoasă.
Potriviți de sare și trageți tigaia de pe foc.
Serviți mâncarea caldă, ca atare.
Dacă vi se pare prea dulce, puteți stropi porția cu câteva picături de oțet blasamic sau cremă de oțet balsamic.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro