„Rugăciunea de dimineață este momentul tău de despărțire de tot demonismul lumii”
Rugăciunea de dimineață este momentul tău de despărțire de tot demonismul lumii. Îi ceri lui Dumnezeu să te apere în ziua aceea de ispite, de mânie, de accidente, pentru că astăzi ești, dar mâine poți fi mort.
Multă lume îmi spune: „Părinte, nu mă rog. Mă rog seara, dar dimineața nu mai am timp să mă rog”. Și mă gândesc: rugăciunile începătoare, adică Împărate ceresc, Sfinte Dumnezeule, Preasfântă Treime și Tatăl nostru, durează trei minute. Dacă mai adaugi Crezul, Psalmul 50 și o rugăciune către Maica Domnului, mai fac cinci minute. În total zece minute, să zic! Zece minute nu-I dai lui Dumnezeu…?!
Toată viața ta stă în mâinile diavolului! Toată viața noastră stă în mâinile diavolului, căci toate guvernele și toate legislațiile sunt demonice. N-au nimic de-a face cu Dumnezeu. Acțiunea lor e absolut omenească, fără niciun fel de relație cu Dumnezeu, ci chiar demonică. Numai dacă în ea se va impune sfințenia, atunci va sluji lui Dumnezeu. De aceea ne rugăm ca Dumnezeu să dea gândul cel bun conducătorilor țărilor, să-i facă credincioși. Demonismul acesta se resimte la nivel social. La patron, dacă patronul este un speculant, la întreprindere; oriunde lucrezi, lucrezi pentru diavol, adică pentru bunul tău trai. Lucrezi să-ți câștigi viața ta de la o lume demonizată, stăpânită de demoni. Ei bine, rugăciunea de dimineață este momentul tău de despărțire de tot demonismul lumii. Îi ceri lui Dumnezeu să te apere în ziua aceea de ispite, de mânie, de accidente, pentru că astăzi ești, dar mâine poți fi mort.
Fără ajutorul lui Dumnezeu nu putem pune nici piciorul drept înaintea piciorului stâng, ca să facem un pas. De aceea rugăciunea noastră trebuie să fie continuă: dimineața mulțumim lui Dumnezeu pentru că patul acesta al nostru n-a fost mormânt pentru păcatele noastre, iar seara, la fel, mulțumim lui Dumnezeu pentru încă o zi care a trecut.
(Părintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii, ediție îngrijită la Mănăstirea Diaconești, Editura Bonifaciu, 2009, pp. 30-31)
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro